Ervaring van Ineke

4.jpg

“Ik kwam voor het eerst bij Ariane toen mijn moeder kort daarvoor onverwacht overleed en bij mij alle stress van de voorafgaande jaren eruit kwam. Stress door het jarenlange ondersteunen en mantelzorgen van mijn beide ouders, mijn moeder met Alzheimer en mijn vader die haar zo lang mogelijk thuis verzorgde. Ik had die stress zelf eigenlijk niet zo in de gaten gehad, door de langzame opbouw ervan.

Door de gesprekken met Ariane, in combinatie met de behandelingen, kwam ik langzaam maar zeker weer bij mezelf. Het gaf me rust en leerde me weer te reageren vanuit mezelf, wat wilde ik, in plaats van een soort regelstand die vooral gericht is op overleven van een steeds onhoudbaarder wordende situatie. Waarbij ik mijn eigen gevoelens van pijn en verlies in dit proces ondergeschikt maakte aan het ondersteunen van, het regelen voor. Een typisch mantelzorgerspatroon.

In relatief korte tijd kon ik mijn werk weer langzaamaan oppakken. Nu, ruim 2 jaar later, kom ik nog steeds af en toe langs bij Ariane voor een ‘onderhoudsbeurt’. Het mooie is dat het een blijvend resultaat heeft gehad: ik kan, ook in lastige situaties, dicht bij mezelf blijven en me ontspannen en toch stevig voelen en van daaruit reageren.

Ariane zorgt voor een veilige omgeving en stelt díe vragen of geeft díe suggesties waar je zelf verder mee kan komen. In je eigen tempo en op je eigen manier. De verantwoordelijkheid voor het omgaan met datgene wat zij aanreikt, ligt bij jezelf.

En wat ook prettig is: je mag je kleren aanhouden, lekker makkelijk.”

 
Previous
Previous

Ervaring van Henny